REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp z jablek, rozinek, mandlí a krupičkové mouky.


Ingredience:
500 gjablek
200 gcukru krupice
160 gkrupičkové mouky
50 grozinek
40 gmandlí (oříšků)
20 gmásla na vymazání formy
20 ghladké mouky na vysypání formy
20 gvanilkového cukru
6 ksvajec
citrónová kůra
vanilka

Postup:

1. Krupicový cukr, žloutky tlučenou vanilku a strouhanou citrónovou kůru třeme 30 minut v míse
2. Potom přidáme prosátou krupičkovou mouku, s oloupanými, na tenké plátky nakrájenými jablky, oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi (ořechy) a zvolna promícháme
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané nákypové formy (dortové) a pečeme 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě
5. Pečený nákyp vyklopíme, pocukrujeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Doporučení:

– K nákypu můžeme také podávat vinnou pěnu (šodó).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy