REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký nákyp ze žemlí, hrušek smíchaných s perníkem a cukrem, potřený tuhým sněhem, pečený dorůžova.


Ingredience:
500 ghrušek
100 gperníku na strouhání
2 lžícepískového cukru
3-3,5 dlmléka
6-7 ksžemlí
2 ksvajec
1 ksbalíčku vanilinového cukru
tuk na vymazání

Postup:

1. Hrušky zbavíme jádřinců, nastrouháme na hrubo a smícháme s na jemno strouhaným perníkem a vanilinovým cukrem
2. Na plátky nakrájené žemle namočíme do mléka, ve kterém jsme rozšlehali žloutky s 1 lžící cukru
3. Polovinu množství žemlí rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy, pokryjeme hruškami s perníkem a zakryjeme zbývajícími žemlemi
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, před dokončením na povrch nákypu rozetřeme pevně ušlehaný tuhý sníh s 1 lžíci cukru a dopečeme dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy