REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kreolské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí paličky servírované spolu s povařenou směsí z cibule, rajčat, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600-800 gkuřecích paliček
300 gkrájených rajčat z plechovky
50 gmásla
30 ghladké mouky
500 mlkuřecího vývaru
1 lžícehnědého cukru
1 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícenasekané petrželky
4 ksstonků řapíkatého celeru
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 kscibule
2 ksjarní cibulky
1 kszelené papriky
1 kssnítky tymiánu
stvol citronové trávy
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku rovnoměrně nasypeme na plech a při 200 °C ji v troubě opražíme dorůžova a necháme zchladnout
2. Kuřecí paličky, osolíme, opepříme a na polovině rozehřátého másla opečeme dozlatova
3. V hrnci na zbylém rozehřátém másle opečeme na kousky nakrájené oloupané cibule, očištěnou papriku i řapíkatý celer, přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, bobkové listy a tymián, osmahneme, zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat
4. Pak do směsi přidáme rajčata, citronovou trávu, vmícháme opraženou mouku, vše zalijeme kuřecím vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, poté teplotu snížíme, přidáme na jemno nasekané bylinky i jarní cibulky a povaříme asi 20 minut
5. Nakonec vložíme opečené kuřecí maso, prohřejeme a podáváme s rýží.

Doporučení:

Místo kuřecích paliček můžeme použít kuřecí prsa, která nakrájená na kousky, ty orestujeme a pak přidáme do pokrmu na závěr, jako kuřecí nohy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy