REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kreolské kuře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kuřecí paličky servírované spolu s povařenou směsí z cibule, rajčat, vývaru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600-800 gkuřecích paliček
300 gkrájených rajčat z plechovky
50 gmásla
30 ghladké mouky
500 mlkuřecího vývaru
1 lžícehnědého cukru
1 lžícenasekané čerstvé bazalky
1 lžícenasekané petrželky
4 ksstonků řapíkatého celeru
3 ksstroužků česneku
2 ksbobkových listů
2 kscibule
2 ksjarní cibulky
1 kszelené papriky
1 kssnítky tymiánu
stvol citronové trávy
kajenský pepř
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku rovnoměrně nasypeme na plech a při 200 °C ji v troubě opražíme dorůžova a necháme zchladnout
2. Kuřecí paličky, osolíme, opepříme a na polovině rozehřátého másla opečeme dozlatova
3. V hrnci na zbylém rozehřátém másle opečeme na kousky nakrájené oloupané cibule, očištěnou papriku i řapíkatý celer, přidáme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku, bobkové listy a tymián, osmahneme, zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat
4. Pak do směsi přidáme rajčata, citronovou trávu, vmícháme opraženou mouku, vše zalijeme kuřecím vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu, poté teplotu snížíme, přidáme na jemno nasekané bylinky i jarní cibulky a povaříme asi 20 minut
5. Nakonec vložíme opečené kuřecí maso, prohřejeme a podáváme s rýží.

Doporučení:

Místo kuřecích paliček můžeme použít kuřecí prsa, která nakrájená na kousky, ty orestujeme a pak přidáme do pokrmu na závěr, jako kuřecí nohy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy