Jedna z variant přípravy chutné teplé křenové omáčky.
Ingredience:
1/4 l | vývaru |
1,5 dl | kysané smetany |
40 g | másla |
15 g | hladké mouky |
5 ks | pepře |
1 ks | bobkového listu |
2 lžíce | čerstvě nastrouhaného křenu |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme za stálého míchání vývarem a kysanou smetanou, rozšleháme, osolíme a povaříme
2. Na zbylém másle podusíme strouhaný křen, pokapeme ho octem a dvěma lžícemi vody, přidáme bobkový list, pepř a dusíme za občasného promíchání, až se tekutina odpaří
3. Do povařené omáčky přidáme křen, necháme přejít varem, dochutíme, vyjmeme koření a podáváme.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová