Klasická majonéza s přídavkem křenu, česnekové šťávy a petrželky.
Ingredience:
2 ks | čerstvých žloutků |
1 ks | stroužku česneku |
2 lžíce | octa |
1 lžička | sekané petrželky |
1 lžička | strouhaného křenu |
1/2 lžičky | soli |
1/2 lžičky | cukru |
1/3 lžičky | hladké nepálivé hořčice |
250 ml | oleje |
Postup:
1. Žloutky ušleháme do pěny
2. Přidáme sůl, hořčici, cukr a ocet
3. Za stálého šlehání pomalu přilijeme olej
4. Stroužek česneku prolisujeme, vymačkáme z něj šťávu a tu přidáme do majonézy
5. Vmícháme nastrouhaný křen a sekanou petrželku.
Cukr je možno vynechat, podle chuti každého. Ocet zašleháváme opatrně, může způsobit sražení vajec.