Bramboráky z povařených brambor, cibule, strouhaného sýra a petrželky, usmažené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | větších brambor |
1 ks | cibule |
50 g | strouhaného tvrdého sýra |
2 lžíce | nasekané kadeřavé petrželky |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory vaříme v osolené vodě zhruba 10 minut, necháme je vychladnout, oloupeme a na hrubo nastrouháme do větší misky
2. Potom vmícháme oloupanou nastrouhanou cibuli, na jemno nastrouhaný sýr, na drobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, těsto rozdělíme na 4 díly a zformujeme do tvaru koláčů
3. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a na prudkém ohni smažíme asi 1 minutu, poté teplotu snížíme a smažíme z každé strany ještě 5 minut, aby byly zlatohnědé.
Podáváme posypané na drobno nakrájenou šalotkou a kousky rajčat.