REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté bramboráky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborákové těsto připravené z vařených i syrových brambor, kvásku, polohrubé mouky, česneku … usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gdopředu uvařených brambor
500 gsyrových brambor
100 gpolohrubé mouky
50 gdroždí
1 dclmléka
5 ksstroužků česneku
1 lžičkacukru
plátky taveného sýra
červená paprika
majoránka
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Syrové i vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme koření, sůl a kvásek připravený z mléka droždí cukru a lžíce mouky
2. Těsto zahustíme moukou, přidáme utřený česnek a pod utěrkou necháme 30 minut vykynout
3. Naběračkou naléváme vykynuté těsto do rozpáleného sádla a bramboráky smažíme z obou stran dokřupava
4. Přebytečný tuk z bramboráků necháme odsát na papírovém ubrousku nebo utěrce, ještě horké ozdobíme plátky sýra a paprikou, podáváme s horkým čajem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek, autorka fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy