REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbařské bramboráky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráky připravené z podušených čerstvých lesních hub, nastrouhaných brambor, hladké mouky, vajec, česneku a koření, usmažené na rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova.


Ingredience:
750 gbrambor
250 gčerstvých lesních hub
120 ghladké mouky
4 ksstroužky česneku
2 ksvajec
1 lžícemásla
sádlo na smažení
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Brambory si oloupeme a nastrouháme na jemno, oloupaný česnek utřeme a očištěné lesní houby nakrájíme na drobné kousky
2. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, ochutíme kmínem, solí a dusíme dokud, nejsou houby měkké a šťáva vydušená
3. V misce si spolu promícháme nastrouhané brambory, dušené houby, utřený česnek, vejce, hladkou mouku a sůl
4. Připravené těsto klademe naběračkou do rozehřátého sádla a roztíráme na placky
5. Placky smažíme z obou stran pěkně dozlatova, poté ihned servírujeme například s hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy