REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perníčky z mouky, cukru, vajec, másla, medu a koření, upečené dozlatova, potřené rumovou polevou.


Ingredience:
700 ghladké mouky
250 gmoučkového cukru
120 gmásla
120 gmedu
2 lžíčkyperníkového koření
2 lžičkysody
4 ksvajec
1 ksvejce na potření
máslo na vymazání plechu
Na polevu:
2 lžícerumu
1 lžícehorké vody
100 gmoučkového cukru

Postup:

1. Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme na vál, smícháme s perníkovým kořením a jedlou sodou
2. Pak v mouce uděláme důlek, přidáme rozklepnuté vejce, med, změklé máslo a zpracujeme v hladké těsto (pokud se těsto lepí přidáme mouku)
3. Vyválíme plát asi 3 mm silný, vykrájíme z něho různé tvary, potřeme rozšlehaným vejcem, rozložíme na plech vymazaný máslem, dáme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova (asi 10-15 minut)
4. Po vychladnutí perníčky potřeme rumovou polevou umíchanou z moučkového cukru, rumu a horké vody.

Doporučení:

Vychladlé perníčky můžeme také jen posypat moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy