Vánoční slepované cukroví zdobené polevou, pečené.
Ingredience:
Rozpis na 30 kusů: | |
300 g | hladké mouky |
150 g | másla nebo ztuženého |
rostlinného tuku | |
80 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutky |
1 lžíce | kakaa |
2 lžičky | mléka |
Na náplň: | |
5 lžic | rybízové zavařeniny |
Na zdobení: | |
tmavá čokoládová poleva | |
bílá čokoládová poleva |
Postup:
1. Hladkou mouku a cukr prosejeme, přidáme změklý tuk, žloutky, mléko a nejlépe nožem vypracujeme těsto, to rozdělíme na dvě části
2. Polovinu těsta dobře prohněteme, druhou polovinu těsta spojíme s prosátým kakaem, připravíme si tak tmavé těsto
3. Obě části hmoty necháme cca 20 minut v chladnu odpočinout
4. Ze světlého a pak i z tmavého těsta vyválíme placky silné 3 mm, z nich vykrájíme tvořítkem kolečka o průměru 3 cm
5. Vyskládáme je na tukem vymazaný plech a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, ihned teplotu snížíme na 160 °C a upečeme dorůžova
6. Vychladlá světlá kolečka zdobíme tmavou čokoládovou polevou, tmavá polevou bílou
7. Neozdobená kolečka potřeme z jedné strany zavařeninou a spojíme je s ozdobnými kolečky.
Příprava čokoládové polevy: Čokoládová poleva .Příprava bílé ledové polevy: Bílá ledová poleva .