REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehké barevné kartičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené těsto ve tvaru kartiček z mouky, cukru, tuku, vejce a koření, slepené pikantní marmeládou, potřené barevnou polevou a zdobené čokoládovými filigránky.


Ingredience:
Na těsto:
240 ghladké mouky
150 ghery
80 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 ksvanilkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
špetka mletého fenyklu
špetka mletého hřebíčku
Na náplň:
pikantní marmeláda
Na dohotovení:
100 gmoučkového cukru
šťáva z 1 citronu
horká voda
potravinářské barvivo
drobné čokoládové zdobení

Postup:

1. V míse zlehka promícháme změklý tuk s moučkovým cukrem a vejcem, přidáme vanilkový cukr, vsypeme prosátou hladkou mouku s mletým kořením a na jemno nastrouhanou citronovou kůru
2. Těsto řádně propracujeme, aby bylo hladké a stejnorodé, pak ho uložíme do ledničky a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odležet
3. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm, vykrajujeme z něho malé obdélníčky, které rovnou klademe na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 10 minut (dobu pečení přizpůsobíme typu trouby)
4. Upečené kartičky opatrně sundáme z plechu, necháme vychladnout a pak je spojíme pikantní zavařeninou, vždy dvě k sobě
5. Z moučkového cukru, citronové šťávy a trochu horké vody utřeme hladkou a hustou polevu (abychom získali různé barvy kartiček, obarvíme vždy část polevy potravinářskou barvou)
6. Polevou potřeme vždy jednu stranu kartiček a dozdobíme čokoládovými filigránky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy