REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křehká linecká kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecké cukroví z mouky, brambor, cukru a dalších ingrediencí, naplněné tvarohovou náplní, upečené dozlatova, zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
150 gve slupce uvařených brambor
120 gtuku na pečení
100 gcukru
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
mouka na vál
čokoládová poleva na ozdobení
Tvarohová náplň:
1 lžícepudinkového prášku s vanilkovou příchutí
250 gměkkého tvarohu
60 gcukru krupice
1 ksvejce
1/2 kssáčku vanilinového cukru

Postup:

1. Prosátou polohrubou mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva
2. Uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme, vmícháme spolu s vejcem a rozdrobeným tukem do mouky a vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout
3. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň; tvaroh rozmícháme se žloutkem, polovinou cukru, pudinkovým práškem a vanilinovým cukrem a lehce vmícháme tuhý sníh z bílku ušlehaný se zbylým cukrem
4. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme z něho kolečka nebo kytičky a do poloviny ještě vykrojíme ve středu malé kolečko
5. Na každé plné kolečko dáme lžičku tvarohové nádivky, přiložíme kolečko s otvorem uprostřed a okraje k sobě přimáčkneme
6. Koláčky přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 170-180 °C a upečeme dozlatova, pak upečené koláčky ozdobíme čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy