Linecké cukroví z mouky, brambor, cukru a dalších ingrediencí, naplněné tvarohovou náplní, upečené dozlatova, zdobené čokoládovou polevou.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
150 g | ve slupce uvařených brambor |
120 g | tuku na pečení |
100 g | cukru |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
mouka na vál | |
čokoládová poleva na ozdobení | |
Tvarohová náplň: | |
1 lžíce | pudinkového prášku s vanilkovou příchutí |
250 g | měkkého tvarohu |
60 g | cukru krupice |
1 ks | vejce |
1/2 ks | sáčku vanilinového cukru |
Postup:
1. Prosátou polohrubou mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva
2. Uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme, vmícháme spolu s vejcem a rozdrobeným tukem do mouky a vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout
3. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň; tvaroh rozmícháme se žloutkem, polovinou cukru, pudinkovým práškem a vanilinovým cukrem a lehce vmícháme tuhý sníh z bílku ušlehaný se zbylým cukrem
4. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme z něho kolečka nebo kytičky a do poloviny ještě vykrojíme ve středu malé kolečko
5. Na každé plné kolečko dáme lžičku tvarohové nádivky, přiložíme kolečko s otvorem uprostřed a okraje k sobě přimáčkneme
6. Koláčky přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do vyhřáté trouby na 170-180 °C a upečeme dozlatova, pak upečené koláčky ozdobíme čokoládovou polevou.