REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krystalové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Válečky odleželého těsta vytvarované do kroužků, potřené bílkem a posypané krystalovým cukrem, upečené v troubě dorůžova.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gmoučkového cukru
50 gmásla
20 gamonia
2 ksvajec
6 lžicmléka
citrónová kůra
vanilkový cukr
bílek na potření
hrubý krystalový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy dáme 6 lžic mléka a vsypeme amonium, necháme ho rozpustit
2. Přidáme mouku, celá vejce, oba cukry, rozpuštěný tuk a ustrouhanou citrónovou kůru, vypracujeme tužší hladké těsto
3. Bochánek necháme pod talířem do druhého dne odpočinout
4. Z těsta krájíme kousky, z kterých vyválíme válečky, ty spojujeme v kroužky
5. Jednotlivé kroužky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme krystalovým cukrem
6. Pomocí špachtle klademe připravené kroužky na vymaštěný plech a ve středně teplé troubě je pečeme dorůžova.

Poznámka:

Amonium: Kyselý uhličitan amonný, přidává se do těsta. Kypřící prostředek jinak zvaný „cukrářské droždí“ nebo sůl „jeleního rohu“. Jemně bílý prášek, čpící silně po čpavku. Přidáváme rozmíchané v tekutině! Používáme jen pro pečivo nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy