REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík smažený ve vaječném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Králičí maso obalené v nasekaných zelených natích a vaječném těstíčku, usmažené na tuku dozlatova.


Ingredience:
2 ksvětší králičí kýty
4 lžícesekaných zelených natí (pažitky,petrželky,kopru,libečku)
tuk na smažení
sůl
Na těstíčko:
1 lžícesekaných zelených natí
100 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
1/8 lmléka
sůl

Postup:

1. Připravíme si vaječné těstíčko; polohrubou mouku, sůl, na drobno nasekanou zelenou nať, mléko a vejce dobře rozšleháme nebo rozmixujeme, pak necháme asi 15 minut stát
2. Králičí kýty vykostíme, odblaníme a plátky nakrájíme na 4 porce, po obou stranách dobře naklepeme, osolíme, obalíme v nadrobno nasekaných zelených natí a pak v připraveném těstíčku
3. Vkládáme do rozehřátého tuku a stejnoměrně smažíme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy