REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík na černo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka povařené spolu se zeleninou, omáčka ochucená povidly, sušenými švestkami, perníkem, červeným vínem …, nakonec rozmixovaná.


Ingredience:
1 kskrálíka nebo 4 králičí nohy
1 ksvelké cibule
300 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer - poměr 3:2:1)
100 gpokrájených sušených švestek
100 gnastrouhaného perníku
70 grozinek
150 mlčerveného vína
2 dclpovidel
1,5 lvody
1 hrstvlašských ořechů
1 hrstloupaných mandlí
několik kuliček nového koření a pepře
citronová šťáva
bobkový list
sůl

Postup:

1. V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobnonakrájenou kořenovou zeleninu a krátce ji orestujeme
2. Na zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme, tak dlouho, až maso změkne
3. Když je maso měkké vytáhneme ho i s kořením, do vývaru přidáme sušené švestky, nastrouhaný perník, povidla a červené víno, omáčku promícháme a cca 20 minut na mírném ohni povaříme
4. Omáčku nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí, rozmixujeme tyčovým mixérem, pak do ní nasypeme rozinky, mandle a ořechy
5. Porce králíka vrátíme zpět do omáčky, prohřejeme a můžeme podávat například s houskovým knedlíkem.

Doporučení:

Králičí maso můžete před přípravou prošpikovat tenkými hranolky slaniny.

Poznámka:

Takto připravený králík chutná nejlépe druhý den!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy