REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králičí stehna pečená ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená stehna obalená ve slanině s tymiánem a upečená v troubě doměkka, podávaná se zeleninovými balíčky z mrkve, fazolek a pórku.


Ingredience:
4 kskráličích stehen
4 ksplátků slaniny
2 ksbobkových listů
1 ksmalé mrkve
1 ksmalé cibule
200 mlbílého vína
snítky čerstvého tymiánu
voda
sůl
Na zeleninové balíčky:
300 gmrkve
200 gfazolových lusků
1 ksmalého pórku
voda
sůl

Postup:

1. Do většího hrnce vlijeme asi 600 ml vody i bílé víno, přidáme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, bobkové listy, sůl, pak vložíme pečlivě očištěná králičí stehna a 10 minut je povaříme, poté je vyjmeme a necháme trochu zchladnout
2. Ke každému stehnu přiložíme několik snítek čerstvého tymiánu, obalíme ve slanině a upevníme provázkem, vložíme je do pekáčku, podlijeme trochou vývaru z povařených stehen, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme doměkka (asi 30 minut)
3. Na zeleninové balíčky mrkev, fazolky a pórek očistíme, mrkev nakrájíme na úzké hranolky, pórek na dlouhé úzké proužky, potom v hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme do ní mrkev, po 1 minutě fazolky a vše jen několik vteřin povaříme, přidáme nudličky pórku a zeleninu okamžitě scedíme, zchladíme pod proudem studené vody a necháme okapat
4. Pak mrkev s fazolkami spojíme do snopečků, které upevníme pomocí proužků z pórku, přidáme ke konci pečení ke králíkovi a necháme je prohřát.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami nebo polentou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy