REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košík s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený košík z mouky, vajec a cukru, po překrojení potřený krémem, shora přelitý čokoládovou polevou, dozdobený pusinkami krému a pečenými vajíčky.


Ingredience:
Na těsto:
200 gcukru krupice
180 gpolohrubé mouky
6 ksvajec
tuk a polohrubá mouka na formu
Na krém:
375 gmásla
150 gcukru krupice
3 ksvajec
Na dohotovení:
200 gmarcipánu
50 gčokoládové polevy
potravinářské barvy

Postup:

1. Z části marcipánové hmoty spleteme copánek, který ohneme do tvaru držátka (ouška) košíku a necháme 3 dny tuhnout
2. Žloutky utřeme s polovinou krupicového cukru do pěny a promícháme s tuhým sněhem z bílků vyšlehaných se zbylým krupicovým cukrem, pak vmícháme prosátou polohrubou mouku
3. Dvě třetiny těsta vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut, necháme krátce vychladnout ve formě a poté vyklopíme
4. Zbylé těsto rozlijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček na vajíčka, formičky uzavřeme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, po vychladnutí jich část obalíme v obarveném marcipánu
5. Na krém v horké vodní lázni vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem do husté pěny, odstavíme z tepla, necháme vychladnout a potom ji zapracujeme do vyšlehaného změklého másla
6. Upečenou bábovku vodorovně prokrojíme na 3 díly, které potřeme krémem, potom je znovu sesadíme a otočíme širší stranou nahoru, povrch potřeme krémem a necháme ho v lednici ztuhnout, pak bábovku shora přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a po obvodu dozdobíme pusinkami krému, nakonec doplníme vajíčky a marcipánovým uchem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy