REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košík s vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený košík z mouky, vajec a cukru, po překrojení potřený krémem, shora přelitý čokoládovou polevou, dozdobený pusinkami krému a pečenými vajíčky.


Ingredience:
Na těsto:
200 gcukru krupice
180 gpolohrubé mouky
6 ksvajec
tuk a polohrubá mouka na formu
Na krém:
375 gmásla
150 gcukru krupice
3 ksvajec
Na dohotovení:
200 gmarcipánu
50 gčokoládové polevy
potravinářské barvy

Postup:

1. Z části marcipánové hmoty spleteme copánek, který ohneme do tvaru držátka (ouška) košíku a necháme 3 dny tuhnout
2. Žloutky utřeme s polovinou krupicového cukru do pěny a promícháme s tuhým sněhem z bílků vyšlehaných se zbylým krupicovým cukrem, pak vmícháme prosátou polohrubou mouku
3. Dvě třetiny těsta vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut, necháme krátce vychladnout ve formě a poté vyklopíme
4. Zbylé těsto rozlijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček na vajíčka, formičky uzavřeme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, po vychladnutí jich část obalíme v obarveném marcipánu
5. Na krém v horké vodní lázni vyšleháme rozklepnutá vejce s krupicovým cukrem do husté pěny, odstavíme z tepla, necháme vychladnout a potom ji zapracujeme do vyšlehaného změklého másla
6. Upečenou bábovku vodorovně prokrojíme na 3 díly, které potřeme krémem, potom je znovu sesadíme a otočíme širší stranou nahoru, povrch potřeme krémem a necháme ho v lednici ztuhnout, pak bábovku shora přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a po obvodu dozdobíme pusinkami krému, nakonec doplníme vajíčky a marcipánovým uchem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy