REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky z listového těsta III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky z listového těsta plněné krémem a zdobené barevnými marcipánovými vajíčky.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce na potření
Na náplň:
300 mlmléka
100 gmásla
60 gcukru krupice
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
barevná marcipánová vajíčka

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 8 cm, každé kolečko vložíme do kovového košíčku o průměru 6 cm a těsto dobře přimáčkneme, pak překryjeme alobalem a do středu nasypeme fazole
2. Připravené košíčky rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut, potom sundáme alobal s fazolemi a dopečeme ještě dalších 5 minut, necháme krátce vychladnout ve formičkách a poté je vyklopíme
3. Ze zbylého těsta ozdobně vykrojíme tenké proužky, každý ohneme do tvaru podkovy (vzniknou tak ouška košíčků), rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut
4. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a pak do něho zašleháme na menší kousky nakrájené změklé máslo
5. Krémem naplníme košíčky, ozdobíme barevnými marcipánovými vajíčky a nakonec do krému vmáčkneme ouška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy