REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky z listového těsta III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky z listového těsta plněné krémem a zdobené barevnými marcipánovými vajíčky.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce na potření
Na náplň:
300 mlmléka
100 gmásla
60 gcukru krupice
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
barevná marcipánová vajíčka

Postup:

1. Listové těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 8 cm, každé kolečko vložíme do kovového košíčku o průměru 6 cm a těsto dobře přimáčkneme, pak překryjeme alobalem a do středu nasypeme fazole
2. Připravené košíčky rozložíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 15 minut, potom sundáme alobal s fazolemi a dopečeme ještě dalších 5 minut, necháme krátce vychladnout ve formičkách a poté je vyklopíme
3. Ze zbylého těsta ozdobně vykrojíme tenké proužky, každý ohneme do tvaru podkovy (vzniknou tak ouška košíčků), rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut
4. Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout a pak do něho zašleháme na menší kousky nakrájené změklé máslo
5. Krémem naplníme košíčky, ozdobíme barevnými marcipánovými vajíčky a nakonec do krému vmáčkneme ouška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy