REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémem slepovaná kolečka zdobená čokoládou a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kolečka z ořechového těsta slepená po dvou smetanovým krémem, zdobená čokoládovou polevou a ořechy.


Ingredience:
180 ghladké mouky
150 gmoučkového cukru
130 gmásla
50 gmletých vlašských ořechů
hladká mouka na vál
Na krém:
1 lžícerumu
100 gmásla
100 gmletých vlašských ořechů
150 mlmléka
1 ksvanilkového pudinkového prášku
cukr
Na dohotovení:
tmavá čokoládová poleva
půlky vlašských ořechů

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou zhruba 3 mm, vykrájíme kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na
170 °C dorůžova
3. Z vanilkového pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout, pak po částech vmícháme změklé máslo, rum a krém zahustíme na jemno mletými vlašskými ořechy
4. Vychladlá kolečka slepíme vždy dvě k sobě krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy