V troubě upečená kolečka z ořechového těsta slepená po dvou smetanovým krémem, zdobená čokoládovou polevou a ořechy.
Ingredience:
180 g | hladké mouky |
150 g | moučkového cukru |
130 g | másla |
50 g | mletých vlašských ořechů |
hladká mouka na vál | |
Na krém: | |
1 lžíce | rumu |
100 g | másla |
100 g | mletých vlašských ořechů |
150 ml | mléka |
1 ks | vanilkového pudinkového prášku |
cukr | |
Na dohotovení: | |
tmavá čokoládová poleva | |
půlky vlašských ořechů |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou zhruba 3 mm, vykrájíme kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na
170 °C dorůžova
3. Z vanilkového pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout, pak po částech vmícháme změklé máslo, rum a krém zahustíme na jemno mletými vlašskými ořechy
4. Vychladlá kolečka slepíme vždy dvě k sobě krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.