REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémem slepovaná kolečka zdobená čokoládou a ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kolečka z ořechového těsta slepená po dvou smetanovým krémem, zdobená čokoládovou polevou a ořechy.


Ingredience:
180 ghladké mouky
150 gmoučkového cukru
130 gmásla
50 gmletých vlašských ořechů
hladká mouka na vál
Na krém:
1 lžícerumu
100 gmásla
100 gmletých vlašských ořechů
150 mlmléka
1 ksvanilkového pudinkového prášku
cukr
Na dohotovení:
tmavá čokoládová poleva
půlky vlašských ořechů

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový cukr, na jemno mleté vlašské ořechy, změklé na menší kousky nakrájené máslo a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Pak těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku silnou zhruba 3 mm, vykrájíme kolečka, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na
170 °C dorůžova
3. Z vanilkového pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme pudink a za občasného promíchání necháme vychladnout, pak po částech vmícháme změklé máslo, rum a krém zahustíme na jemno mletými vlašskými ořechy
4. Vychladlá kolečka slepíme vždy dvě k sobě krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami vlašských ořechů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy