REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky s kokosovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky plněné rybízovým džemem a kokosovou pěnou, ozdobené kandovanými třešněmi.


Ingredience:
Na 25 kousků:
350 ghladké mouky
250 gmásla
1 lžičkaocta
6 ksžloutků
kandované třešně na ozdobu
Na náplň:
300 gcukru krupice
250 gstrouhaného kokosu
250 grybízového džemu
6 ksbílků

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutky, ocet a vypracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě 20 minut odležet
2. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, které vmáčkneme do kovových formiček na košíčky a pak do nich rozdělíme rybízový džem
3. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme strouhaný kokos a kokosovou pěnu naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a nastříkáme do košíčků na džem
4. Košíčky pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 30 minut, necháme krátce vystydnout ve formičkách, pak opatrně vyjmeme a nakonec každý košíček ozdobíme kandovanou třešní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy