REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky s karamelovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické sladké pečené košíčky naplněné (nastříkané) máslovým krémem a marmeládou, pak máčené v rozpuštěné čokoládě, zdobené, dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Potrebujeme na cca 40 kusů:
Na košíčky:
300 ghladké mouky (může být i špaldová)
200 gmásla nebo margarínu
100 gpráškového cukru
50 gmletých ořechů
1 ksžloutek
kovové formičky na košíčky
Na náplň:
1 plechovkakaramelového salka
250 mlmléka
1 sáčekkaramelový puding
250 gmásla nebo Hery
4 lžícekrystalového cukru
oblíbený pikantní džem
Na čokoládovou polevu:
200 gčokolády na vaření
100 gtuku na pečení (Cera, Hera)
Ostatní:
mouka na vál, cukrářský zdobící sáček, alobal nebo fólie, zdobení na cukroví

Postup:

1. Z výše uvedených surovin na košíčky vypracujeme těsto, které necháme odstát v lednici minimálně 2-3 hodiny, nebo klidně přes celou noc
2. Rozválíme ho na plát silný cca 3-4 mm, převrácenou stranou každé formičky si vykrojíme tvar a rovnou ho do formičky jemně zatlačíme, formičky nevymazáváme, těsto je dost mastné
3. Dávku (podle množství formiček) uložíme na plech a upečeme do hněda, při teplotě 170-180 °C
4. Po upečení si ještě horké košíčky vyjmeme z formiček způsobem silnějšího hození formičkou o podložku (nejlepší dřevěnou)
5. Formičky necháme vychladnout a postup opakujeme
6. Na dno košíčků si dáme maličké množství oblíbeného pikantního džemu a pak nastříkáme náplň
7. Košíčky uložíme na větší tác, nebo plech a dáme tak na půl hodiny do mrazáku, nebo do lednice na noc ztuhnout
8. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s tukem, necháme vychladnout, pokud zůstane tekutá a vychlazené košíčky převrácený hlavou dolů do čokolády máčíme, ukládáme na podložku a rychle ozdobíme dokud nám čokoláda na studeném krému neztuhne
9. Nejlepší jsou košíčky, když je necháme alespoň jeden den odležet, aby se propojily chutě.

Příprava náplně:
1. Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme hustší kaši, kterou necháme, za občasného promíchání, vychladnout
2. Máslo si mixérem prošleháme (je dobré, když jsou suroviny stejné teploty), opatrně zašleháme karamelové salko, a nakonec vychladlý hustý pudink
3. Krém si dáme do sáčku s větší špičkou a stříkáme do košíčků (ne mnoho).

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Jarní detox chutně a zdravě? Vyzkoušejte recepty z rostlinné stravy

S příchodem jara je v posledních letech čím dál populárnější dopřávat si takzvaný jarní detox organismu. Metod, jak ho docílit, je celá řada. Ideální je zvolit takovou cestu, kterou si neublížíme a bude nám příjemná i dlouhodoběji. Jedině tak totiž svému tělu dopřejeme skutečně to, co po zimě potřebuje. V žádném případě není nutné držet úplný půst, popíjet jen ovocné šťávy nebo třeba několik dnů po sobě jíst stejné jídlo. Bohatě stačí jídelníček s příchodem jara vhodně odlehčit a dopřát si na vitamíny bohatou rostlinnou stravu. Chcete-li letos očistu těla zkusit s chutí, rozumem a pestrou chutnou stravou, nechte se inspirovat recepty na chutné jarní menu od České veganské společnosti.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Zkroťte chutě na sladké, aneb 5 tipů ke sladkému životu bez cukru

V posledních letech se stal cukr v očích nás, spotřebitelů, stále více hlídanou surovinou. Na tento trend tak začali reagovat i výrobci, jenž chtějí svým zákazníkům poskytnout oblíbené produkty v alternativě bez bílého cukru. Sladké chuti se přitom nemusíme vyhýbat úplně, stačí sáhnout po produktech, za jejichž sladkou chutí stojí například ovoce, nebo přírodní sladidla, jako třeba čekanka. Jak zkrotit chutě, když se dožadují většího množství sladkostí, než tělo potřebuje?

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy