REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky s karamelovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické sladké pečené košíčky naplněné (nastříkané) máslovým krémem a marmeládou, pak máčené v rozpuštěné čokoládě, zdobené, dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Potrebujeme na cca 40 kusů:
Na košíčky:
300 ghladké mouky (může být i špaldová)
200 gmásla nebo margarínu
100 gpráškového cukru
50 gmletých ořechů
1 ksžloutek
kovové formičky na košíčky
Na náplň:
1 plechovkakaramelového salka
250 mlmléka
1 sáčekkaramelový puding
250 gmásla nebo Hery
4 lžícekrystalového cukru
oblíbený pikantní džem
Na čokoládovou polevu:
200 gčokolády na vaření
100 gtuku na pečení (Cera, Hera)
Ostatní:
mouka na vál, cukrářský zdobící sáček, alobal nebo fólie, zdobení na cukroví

Postup:

1. Z výše uvedených surovin na košíčky vypracujeme těsto, které necháme odstát v lednici minimálně 2-3 hodiny, nebo klidně přes celou noc
2. Rozválíme ho na plát silný cca 3-4 mm, převrácenou stranou každé formičky si vykrojíme tvar a rovnou ho do formičky jemně zatlačíme, formičky nevymazáváme, těsto je dost mastné
3. Dávku (podle množství formiček) uložíme na plech a upečeme do hněda, při teplotě 170-180 °C
4. Po upečení si ještě horké košíčky vyjmeme z formiček způsobem silnějšího hození formičkou o podložku (nejlepší dřevěnou)
5. Formičky necháme vychladnout a postup opakujeme
6. Na dno košíčků si dáme maličké množství oblíbeného pikantního džemu a pak nastříkáme náplň
7. Košíčky uložíme na větší tác, nebo plech a dáme tak na půl hodiny do mrazáku, nebo do lednice na noc ztuhnout
8. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s tukem, necháme vychladnout, pokud zůstane tekutá a vychlazené košíčky převrácený hlavou dolů do čokolády máčíme, ukládáme na podložku a rychle ozdobíme dokud nám čokoláda na studeném krému neztuhne
9. Nejlepší jsou košíčky, když je necháme alespoň jeden den odležet, aby se propojily chutě.

Příprava náplně:
1. Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme hustší kaši, kterou necháme, za občasného promíchání, vychladnout
2. Máslo si mixérem prošleháme (je dobré, když jsou suroviny stejné teploty), opatrně zašleháme karamelové salko, a nakonec vychladlý hustý pudink
3. Krém si dáme do sáčku s větší špičkou a stříkáme do košíčků (ne mnoho).

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy