REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Korutanská sýrová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jíška zalitá vývarem, ten dochucený nastrouhaným sýrem, po rozpuštění a provaření také citronovou šťávou, pepřem, solí a smetanou. Hotová polévka při servírování ozdobená houskovými krutonky.


Ingredience:
100 gstrouhaného tvrdého sýru typu ementál
1 lvývaru (hovězí nebo kuřecí)
2 dlsmetany
1 kscibule
citronová šťáva
hladká mouka
máslo
pepř
sůl
na kostičky opečená houska

Postup:

1. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme na rozehřátém másle, zasypeme moukou a uděláme jíšku
2. Jíšku zalijeme vývarem a chvíli povaříme
3. Do polévky přidáme strouhaný sýr a za stálého míchání vaříme, až se sýr rozpustí
4. Do hotové polévky vlijeme smetanu, už dál nevaříme, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem 5. Polévku nalijeme do talířů a vložíme kostičky na sucho na pánvi opečené housky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy