REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konfitovaný květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květák je skvělá zelenina, která se dá připravovat na mnoho způsobů a už dávno neplatí, že z ní lze udělat jen mnohými nenáviděný „mozeček“. Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák!


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
1 kskvěták
250 gmásla
150 gpodmáslí
150 gsmetany
MODRÝ MÁK V PRESU od Třebaňské oleje s. r. o.
Solamyl
pepř
mák
olej
sůl

Postup:
  1. Květák rozkrájíme na 4 části. Osolíme a opepříme jednotlivé části a necháme je odstát.
  2. V pekáčku rozpustíme máslo a vložíme do něj květák tak, aby byl co nejvíce ponořený v másle. Pekáč zakryjeme pečicím papírem a pečeme při 160 °C do měkka zhruba 50 minut.
  3. Mezitím smícháme smetanu a podmáslí a přivedeme k varu. Zahustíme rozmíchaným Solamylem. Potřebujeme, aby tekutina měla hustotu krémové polévky. Dochutíme solí a makovým olejem. Přecedíme přes jemné sítko.
  4. Měkký květák můžeme pro kouřovou chuť ještě opéct na grilu. Podmáslí se smetanou nalijeme do lahve na šlehačku, aby se nám udělala pěna.
  5. Květák dáme na dno talíře, přelijeme pěnou a posypeme praženým mákem.
Doporučení:

Vyzkoušejte náš recept na konfitovaný květák, který získal jedinečnou chuť díky za studena lisovanému 100% makovému oleji. Ten pochází z farmy Pavla Bukovjana z Pročevil u Březnice. Olej je lisovaný v RAW kvalitě, čímž se zachová charakteristická vůně, barva
a chuť máku. Rodinná lisovna V PRESU ze Zadní Třebaně se věnuje lisování olejů za studena z českých semen máku, konopí, tmavé hořčice a ostropestřce. Díky šetrným postupům v nich zůstávají zachovány vitaminy i esenciální mastné kyseliny. Za MODRÝ MÁK V PRESU získali ocenění Středočeská Regionální potravina. Více informací naleznete na stránkách https://www.vpresu.cz/.

Recept k článku: Objevte chuť babího léta s recepty s Regionální potravinou

Poznámka:

Zdroj: regionalnipotravina.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy