REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kološvárské zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysané zelí zapečené s mletým masem smíchaným s vařenou rýží, kořením a domácí klobásou, je zalité zakysanou smetanou.


Ingredience:
1200 gkysaného zelí
500 gmletého vepřového masa z plece
200 grýže + voda
2 lžičkyvegety
2 ksvětších nožiček domácí klobásy
2 kscibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Rýži dáme do vroucí osolené vody, promícháme, zvolna vaříme doměkka, pak slijeme a necháme okapat
2. Mleté maso smícháme s dozlatova na rozehřátém oleji osmaženými, oloupanými, na drobno nakrájenými cibulemi, doměkka uvařenou rýží, solí, pepřem a vegetou podle vlastní chuti
2. Na dno zapékací mísy rozložíme část kysaného zelí, na ni navrstvíme část mleté směsi, pak zase zelí, na zelí rozložíme na kolečka nakrájenou domácí klobásu, vše zalijeme zakysanou smetanou a postup opakujeme tak dlouho, dokud není mísa plná po okraj
3. Pak zakryjeme, vložíme do předehřáté trouby z vrchu i zespodu a zapékáme 30-40 minut při 180 °C 4. Zelí se podává jako hlavní chod bez přílohy, ale chutná i s černým chlebem a bílým vínem.

Poznámka:

Vše se připravuje v zapékací míse ze skla nebo kameniny, do ní stavíme jednotlivá patra a podle tohoto postupu se zelí říká poschoďová specialita.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy