REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z kiwi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kiwi konzumujeme hlavně v čerstvém stavu, je velmi bohatým zdrojem vitaminu C. Pokud máme větší množství tohoto ovoce, než jsme schopni spotřebovat, můžeme využít právě tento recept.


Ingredience:
20 ksplodů kiwi
1 kscitrónu
400 gcukru
0,5 ljablečné šťávy
10 clbílého rumu
Koření:
30 kskuliček černého pepře
15 kshřebíčků

Postup:

1. Kiwi oloupáme a rozpůlíme, citrón omyjeme, rozpůlíme, vymačkáme šťávu a kůru nastrouháme na 3 mm široké nudličky
2. Cukr povaříme s jablečnou šťávou
3. Do každé zavařovací sklenice dáme 3 hřebíčky a 6 kuliček pepře a naplníme je půlkami kiwi smíchanými s citrónovou kůrou
4. Cukerný nálev smícháme s citrónovou šťávou, nalijeme na ovoce a do každé sklenice přilijeme rum
5. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Kompot z kiwi je výbornou přílohou ke zvěřině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy