REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z jeřabin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce


Ingredience:
Na sklenici 0,7 l:
3 lžícecukru krystal
1 kshřebíčku
1 ksskořice
nebo:
1 lvody
30-35 gcukru krystal
kyselina citrónová

Postup:

1. Přebrané a omyté jeřabiny setřeseme do sklenic, vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička)
2. Po naplnění sklenic zasypeme jeřabiny cukrem, doplníme sklenice o koření a zalijeme vlažnou vodou
3. Sklenice uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

nebo
1. Vodu s 30-35 g cukru projedeme varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (Nálev používáme teplý, ne horký!)
2. Sklenice uzavřeme víčky 3. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy