REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z jablek a brusinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvlášť povařené brusinky a kostky jablek, doslazené a ochucené kořením.


Ingredience:
Rozpis na 5 sklenic:
2 kgopláchnutých brusinek
1 kgoloupaných jablek zbavených jadřinců
1 kgcukru
5 kshřebíčků
250 mlvody
1 lžičkaskořice

Postup:

1. Brusinky v hrnci malinko podlijeme vodou a prosladíme 600 g cukru, pozvolna vaříme, dokud nepustí šťávu
2. Šťávu z brusinek zcedíme a dále ji vaříme, dokud nezkaramelizuje, pak do ní brusinky vrátíme a necháme přejít varem
3. Jablka pokrájíme na malé kousky, v hrnci je trochu podlijeme vodou, promícháme se zbylým cukrem a vaříme 10 minut, před koncem vaření přidáme skořici a hřebíčky
4. Horké brusinky i jablka dáme společně do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme je dnem vzhůru, necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy