REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z červeného rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaný kompot z červeného rybízu, cukru a vody.


Ingredience:
1 kgčerveného rybízu
200 gkrystalového cukru
voda

Postup:

1. Opraný rybíz otrháme od stonků, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme několik hodin stát, aby mírně pustil šťávu
2. Pak ho nasypeme do čistých zavařovacích sklenic, poklepáváním na sklenice kuličky setřeseme, sklenice doplníme převařenou vodou a dobře uzavřeme
3. Sklenice vložíme do zavařovacího (nebo jiného velkého) hrnce s teplou vodou, obsah hrnce pozvolna zahříváme a od okamžiku, kdy teplota dosáhne 80 °C, sterilujeme při této teplotě 10-15 minut
4. Pak horké sklenice s kompotem opatrně vyjmeme, zkontrolujeme, zda víčka dobře přilnula a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy