REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z černého rybízu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené bobulky černého rybízu spolu s krystalovým cukrem.


Ingredience:
Na sklenici 0,7 l:
2 lžícecukru krystal
nebo:
1 lvody
30-35 gcukru krystal

Postup:

1. Přebraný a omytý rybíz vložíme nejdříve do studené vody s kyselinou citrónovou (na 1 l jedna lžička)
2. Setřeseme do sklenic, po naplnění sklenic rybíz zasypeme cukrem a zalijeme vlažnou vodou
3. Sklenice uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

nebo
1. V 1 l vody s 30-35 g cukru projedeme varem a tímto nálevem ovoce zalijeme (Tento nálev používáme teplý, ne horký!)
2. Sklenice uzavřeme víčky 3. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy