Na zimu si můžeme připravit například také chutný, sladký kompot z dužiny cukrového melounu a sladkého nálevu ochuceného cukrem, badyánem a hřebíčkem. Je moc dobrý, jen tak, nebo jako skvělá příloha například k pečeným masům.
Ingredience:
0,5 kg | dužiny cukrového (žlutého) melounu |
2 sklenice | vody |
1/2 sklenice | cukru |
1 hrst | hřebíčku |
badyán | |
vhodné sklenice na kompot s víčky |
Postup:
- Kostky dužiny melounu zbavené semínek, posypeme cukrem a dáme do lednice na 3 hodiny odležet
- Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní kostky melounu i se šťávou, co se v lednici uvolnila z dužiny, krátce vše povaříme
- Horkou dužinu i s nálevem plníme do skleniček, do kterých dáme i po jednom badyánu a 3 až 4 ks hřebíčky
- Důkladně zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.