REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z dýně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařování v domácích podmínkách, recept na kompot z dýně.


Ingredience:
1 ksdýně
600 gananasové šťávy
600 gpískového cukru
10 gkyseliny citrónové
1 lvody

Postup:

1. Dýni rozpůlíme, odstraníme dužinu a semena, nakrájíme na řezy široké 2 centimetry, které oloupeme
2. Poté ji nakrájíme na kostky, ty přes noc ponoříme do studené vody s 5 g kyseliny citrónové v 1litru vody
3. Druhý den vodu z kostek slijeme, rozpustíme v ní cukr, zahřejeme k varu a kostky v ní 10 minut povaříme
4. Na zalití sklenic si připravíme nový nálev, který připravíme z ananasového džusu, cukru a dalších 5 g kyseliny citrónové
5. Zavařujeme 40 minut při teplotě 90 ˚C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy