REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z hroznového vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bobule hroznového vína vyskládané do zavařovacích sklenic, zalité cukrovým roztokem, zavařené.


Ingredience:
hroznové víno
Nálev na 1 l vody:
250 gcukru
1 lvody
zavařovací sklenice s víčky

Postup:

1. Hroznové víno důkladně opereme, okapané obereme z třapin
2. Bobule naskládáme do čistých zavařovacích sklenic a zalijeme horkým nálevem připraveným z 1 l vody, ve kterém, za stálého zahřívání, rozpustíme krystalový cukr
3. Sklenice důkladně uzavřené víčky sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy