REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koleno na grilu, špenát, cuketové chlupáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené vepřové koleno (zadní) grilované po plátcích, servírované spolu se špenátem a domácími cuketovými knedlíky.


Ingredience:
Na koleno:
1 ksvětší vepřové koleno (zadní)
1 ksvelké cibule
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
2-3 lpitné vody
1 lžícecukru
grilovací koření smíchané s olejem
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
několik kuliček jalovce
pivo
Na špenát:
2 balíčkyšpenátové protlaky
2 lžícesádla
100 ml30 % smetany
2-4 ksstroužky česneku
2 ksmenší cibule
2 ksvejce
Na cuketové chlupáče:
1 ksvětší cuketa
1 kshouska
1 ksvejce
200 gpolohrubé mouky
strouhanka dle potřeby
mírně osolené voda na uvaření knedlíků
sůl

Postup:
  1. Očiětěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky, zalijeme v hrnci vodou, přidáme koření a cukr, vše přivedeme k varu, do vroucí vody opatrně ponoříme koleno, vaříme 2,5-3 hodiny do poloměkka, koleno necháme i s vývarem zchládnout a přes noc odležet
  2. Druhý den vy vývaru koleno mírně prohřejeme, pak ho vytáhneme a nakrájíme na silnější plátky, ty grilujeme dozlatova, potíráme pivem a grilovacím kořením smíchaným s olejem, pečeme dokřupava
  3. Teplé plátky kolena servírujeme spolu se špešnátem a domácími cuketovými knedlíky.

Příprava špenátu:

  1. Na sádle zpěníme nakrájené cibule, přidáme povolený protlak, dusíme asi 10 minut
  2. Dochutíme solí, pepřem a česnekem
  3. Na závěr zjemníme smetanou a zahustíme dvěma vejci.

Příprava cuketových knedlíků:

  1. Omytou cuketu u se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, necháme 30 minut odležet, aby pustila vodu
  2. Nastrouhanou cuketu důkladně vyždímáme, zbavíme ji co největšího množství vody
  3. Přidáme mouku, na kostičky pokrájenou housku a strouhanku, té dáme tak hrst, vejce, osolíme, promícháme, měla by vzniknout hmota, která drží tvar, pokud ne, přidáme strouhanku
  4. Z připraveného těsta vytvarujeme mokrýma rukama jednotlivé chlupáče, tedy knedlíčky o velikosti v průměru tak 4 cm
  5. Zaváříme ve vroucí, mírně osolené vodě, tak 2 minuty, pak je scedíme a uchováme v teple.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy