REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláčky s perníkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta potřené perníkovou náplní, ozdobené mandlemi.


Ingredience:
500 ghladké mouky
100 gcukru krupice
100 gmásla
30 gdroždí
2 ksvajec
1 ksvejce na potření
200 mlmléka
kůra z 1/2 citronu
špetka soli
Na náplň:
1 lžičkamleté skořice
2 lžícemletého máku
2 lžícetekutého medu
220 mlmléka
180 grumových perníčků
50 gmásla
1 ksvanilkového cukru
špetka drceného hřebíčku
Na dohotovení:
50 gloupaných mandlí
1 ksvejce na potření

Postup:

1. Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou cukru, lžící hladké mouky, trochou vlažného mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. V míse smícháme zbylou prosátou hladkou mouku se špetkou soli, zbylý cukr, vejce, zbylé mléko, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kvásek, vše propracujeme, přilijeme rozpuštěné máslo, promícháme a necháme asi 45 minut kynout
3. Na perníkovou náplň rumové perníčky rozmixujeme, povaříme s mletým mákem v mléce, vmícháme vanilkový cukr, med, máslo, mletou skořici, špetku drceného hřebíčku, provaříme a necháme vychladnout
4. Vykynulé těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 20 dílů, uválíme kuličky a necháme ještě 20 minut kynout
5. Potom vytvarujeme koláčky, které potřeme rozšlehaným vejcem, připravenou náplní, ozdobíme oloupanými půlkami mandlí, rozložíme na plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy