REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kolečka s jahodovým džemem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka slepovaná jahodovým džemem, posypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
225 ghladké mouky
150 gmásla
75 gmoučkového cukru
1/2 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce
Na dohotovení:
200 gjahodového džemu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový i vanilkový cukr, na menší kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 2 mm, vykrojíme z něho kolečka o průměru 5 cm, do poloviny koleček vykrojíme uprostřed malou hvězdičku nebo kolečko a rozložíme na plech
3. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 12 minut), pak necháme krátce na plechu vychladnout a poté je opatrně přendáme na kovovou mřížku
4. Po vychladnutí plná kolečka potřeme rozmíchaným džemem, lehce spojíme s vykrajovanými kolečky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy