Pečená kolečka slepovaná jahodovým džemem, posypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
225 g | hladké mouky |
150 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
1/2 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | vejce |
Na dohotovení: | |
200 g | jahodového džemu |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme moučkový i vanilkový cukr, na menší kousky nakrájené změklé máslo, vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 2 mm, vykrojíme z něho kolečka o průměru 5 cm, do poloviny koleček vykrojíme uprostřed malou hvězdičku nebo kolečko a rozložíme na plech
3. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 12 minut), pak necháme krátce na plechu vychladnout a poté je opatrně přendáme na kovovou mřížku
4. Po vychladnutí plná kolečka potřeme rozmíchaným džemem, lehce spojíme s vykrajovanými kolečky a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.