REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláčky kynuté – nekynuté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláče z vykynutého kvásku a dalších ingrediencí naplněné náplní, například tvarohovou, ozdobené povidly a drobenkou, upečené v troubě dozlatova. Z tohoto množství je 40-50 koláčků, záleží, jak velké je děláme.


Ingredience:
500 ghladké výběrové moky
42 g(kostka) droždí
1 balíčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícemoučkového cukru
1 lžičkasoli
200 mloleje
2 ksžloutky
papír na pečení
Na naplnění a zdobení:
tvarohová náplň, povidla, drobenka

Postup:

1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci (z těch tří celkových) cukru a lžíci mléka, umícháme kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut)
2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbývající ingredience včetně kvásku a vymícháme pružné nelepivé těsto
3. Lžící odebíráme kousky, které roztáhneme prsty a plníme náplní (například tvarohovou), pevně uzavřeme, zakulatíme a klademe na plech vystlaný papírem na pečení, děláme rozestupy, aby se nám koláče neslepily (lze dělat i tak, že těsto rozválíme a rádýlkem krájíme na čtverečky, které pak plníme)
4. Do koláčků udělám veprostřed důlek, já to dělala prstem, do důlku umístíme povidla, kraje potřeme bílkem, který si rozšleháme s trochou studené vody, na povidla umístíme drobenku
5. Dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C, pečeme cca 12 minut.

Doporučení:

S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou. Recepty na náplně do buchet najdete v naší databázi zde: Dorty, moučné pokrmy, dezerty (i slané!) > sladké > zdobení, náplně do buchet a koláčů.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy