REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláčky kynuté – nekynuté

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláče z vykynutého kvásku a dalších ingrediencí naplněné náplní, například tvarohovou, ozdobené povidly a drobenkou, upečené v troubě dozlatova. Z tohoto množství je 40-50 koláčků, záleží, jak velké je děláme.


Ingredience:
500 ghladké výběrové moky
42 g(kostka) droždí
1 balíčekvanilkového pudinku
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícemoučkového cukru
1 lžičkasoli
200 mloleje
2 ksžloutky
papír na pečení
Na naplnění a zdobení:
tvarohová náplň, povidla, drobenka

Postup:

1. Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme lžíci (z těch tří celkových) cukru a lžíci mléka, umícháme kašičku a na teplém místě necháme vzejít kvásek (cca 15 minut)
2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme zbývající ingredience včetně kvásku a vymícháme pružné nelepivé těsto
3. Lžící odebíráme kousky, které roztáhneme prsty a plníme náplní (například tvarohovou), pevně uzavřeme, zakulatíme a klademe na plech vystlaný papírem na pečení, děláme rozestupy, aby se nám koláče neslepily (lze dělat i tak, že těsto rozválíme a rádýlkem krájíme na čtverečky, které pak plníme)
4. Do koláčků udělám veprostřed důlek, já to dělala prstem, do důlku umístíme povidla, kraje potřeme bílkem, který si rozšleháme s trochou studené vody, na povidla umístíme drobenku
5. Dáme péci do trouby rozehřáté na 180 °C, pečeme cca 12 minut.

Doporučení:

S těstem se moc dobře pracuje a výhodou je, že nemusíme čekat, než nám vykyne. Doporučuji si nejdříve udělat náplň a drobenku, a pak teprve těsto. Plníme čímkoliv, já dělala náplň tvarohovou. Recepty na náplně do buchet najdete v naší databázi zde: Dorty, moučné pokrmy, dezerty (i slané!) > sladké > zdobení, náplně do buchet a koláčů.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy