REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompotová buchta od Renaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná a hlavně jednoduchá, vláčná buchta ze sklenice kompotu, polohrubé mouky, vajec a cukru.


Ingredience:
350 gpolohrubé mouky
210 gcukru krupice
2 ksvajec
1 ksprášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
1 kssklenice kompotu (i se šťávou)
1 dcloleje

Postup:

1. Polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva a oběma cukry smícháme s vejci
2. Pak do těsta vmícháme sklenici kompotu i s nálevem
3. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče 4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut
5. Upečenou buchtu, necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme podávat.

Doporučení:

Nejchutnější je meruňkový nebo angreštový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy