REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč se žloutkovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předpečený korpus plněný žloutkovým krémem, pokladený pokrájenou rebarborou, v troubě dopečený.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
125 gmásla
90 gcukru krupice
1 ksvelkého vejce
Ma krém:
200 mlrebarborové šťávy
150 mlsmetany ke šlehání
180 gcukru krupice
6 ksžloutků
Na dohotovení:
stonek rebarbory

Postup:

1. Změklé máslo a krupicový cukr prošleháme v robotu, přidáme rozklepnuté vejce a šleháme 10 vteřin, potom přidáme prosátou hladkou mouku a šleháme, až se směs začne spojovat, pak krátce propracujeme a zakryté fólií dáme na 15 minut chladit
2. Vyválené těsto dáme do koláčové formy o průměru 20 cm, pak vyložíme pečicím papírem, zatížíme suchými fazolemi a 15 minut předpečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, poté papír sundáme, pečeme ještě 5 minut a vyndáme z trouby
3. Žloutky prošleháme s krupicovým cukrem, vmícháme smetanu a rebarborovou šťávu, vlijeme na předpečený korpus, poklademe pokrájenými stonky rebarbory, formu postavíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme ještě 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy