REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koláč s revení a jahodami pod sněhovou čepicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert plný revení a jahod, upečený v troubě dozlatova ozdobený povrchem z našlehaných bílků.


Ingredience:
Na jednu formu na koláč:
250 gčerstvých jahod
200 gbílého jogurtu
250 grebarbory
100 ghladké mouky
100 gcukru krupice
80 ghrubé mouky
2 sáčkyvanilkové cukry
1/2 sáčkukypřicího prášku do pečiva
5 lžicoleje
5 ksvajec
tuk na vymazání a mouku na vysypání formy

Postup:

1. Do mísy dejte jogurt, 1 vanilkový a všechen krupicový cukr, 2 vejce a 3 žloutky a vše důkladně metlou promíchejte, pak do těsta zašlehejte olej a na závěr přidejte také hladkou i hrubou mouku prosátou s kypřicím práškem a vymíchejte hladké tekuté těsto
2. Jahody zbavte stopek a podle jejich velikosti je pokrájejte, středně velké jahody jsou ideální na čtvrtiny, měly by být zhruba stejně velké, jako kousky rebarbory
3. Pokud je potřeba, formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, do koláčové formy nalijte těsto, rovnoměrně jej poklaďte nejprve rebarborou, pak jahodami
4. V míse vyšlehejte ze 3 bílků a 1 vanilkového cukru tuhý sníh, tím pak pomocí stěrky rovnoměrně pokryjte celý koláč, aby vznikla hladká jednolitá „čepice“, přebytečný sníh, který by sahal nad okraj formy, radši odeberte, aby nevytekl do trouby (pokud chcete, můžete i tuhle čepici ozdobit kouskem jahody nebo rebarbory či posypat cukrem)
5. Koláč vložte na 45 minut do trouby předehřáté na 180 °C a těšte se, až tahle lehoučká letní dobrota potěší vaše smysly!

Doporučení:

Labužníci si mohou ke koláči na talířek přidat i kopeček zmrzliny.

Poznámka:

Autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy