REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený pudink z prášku zastrouhaný kokosem a ozdobený koňakovou šlehačkou.


Ingredience:
100 gstrouhaného kokosu
250 mlmléka
250 mlvody
3 lžícepískového cukru
1 ksvanilkového pudinkového prášku
strouhaný kokos na zdobení
koňaková šlehačka na zdobení

Postup:

1. Strouhaný kokos zalijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut odležet
2. Pak kokosové mléko slijeme (kokos dobře vyždímáme), smícháme s mlékem, pískovým cukrem a s pudinkovým práškem
3. Vše rozmícháme v troše mléka a uvaříme pudink (za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí)
4. Pudink dáme do pohárů, necháme ztuhnout a pak ozdobíme nasucho osmahnutým strouhaným kokosem a koňakovou šlehačkou.

Poznámka:

Koňaková šlehačka: 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce moučkového cukru, 1-2 lžíce hustého vaječného koňaku. Vychlazenou smetanu pevně ušleháme, pak do ní zašleháme cukr a zlehka vmícháme vaječný koňak.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy