REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosovo-kávová nepečená roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta skvělé sladké nepečené rolády. Tato je ochucená, kromě jiného, uvařenou i mletou zrnkovou kávou, kakaem a rumem nebo rumovou esencí, náplň je pak z kokosu, medu a dalších dobrot.


Ingredience:
3 balíčkyBe-Be sušenek (jeden 150 g)
150 gpráškového cukru
30 gkakaa
2-2,5 dluvařené silné kávy
1 lžícemleté zrnkové kávy
rumová esence, nebo rum
Na náplň:
150 gzměknutého másla
140 gprosátého práškového cukru
50 gstrouhaného kokosu
50 gtekutého medu
1 balíčekvanilkového cukru
Ostatní:
potravinářská fólie nebo alobal, mastný papír na pečení

Postup:

1. Ingredience (kromě silné kávy), promícháme a nakonec si postupným přidáváním kávy vypracujeme hladkou, dobře tvarovatelné hmotu
2. Připravíme si náplň; máslo s cukrem utřeme a přidáme kokos
3. Papír na pečení omastíme tukem, hnědou hmotu si na něm rozválíme na čtverec cca 30 x 30 cm, na plát naneseme kokosový krém a roládu pak pevně srolujeme
4. Nakonec ji můžeme ještě trošku zmáčknout, aby nebyla v řezu velká a pěkně se spojila
5. Vznikne nám docela dlouhá rolka, kterou rozřízneme na dva kusy, zabalíme do fólie, nebo alobalu, dáme do mrazáku na cca 1-2 hodiny a pak úhledně ostrým nožem obě rolády nakrájíme (bez zamrazení řez nebude pěkný).

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy