REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosoví tučňáci II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tito kokosoví tučňáci jistě potěší nejen děti, ale i mlsné dospělé s fantazií.


Ingredience:
Na těsto:
150 gdětských piškotů
150 gjemného mletého kokosu
150 gmargarínu (Hery)
80 gpráškového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícerumu
Krém na plnění:
100 gmásla nebo margarínu
50 gpráškového cukru
2 lžícekakaa
2 lžícerumu (pro děti lze nahradit rumovým aroma)
Zdobení:
100 gbílé čokoládové polevy
75 gtmavé čokoládové polevy
50 gloupaných mandlí
cca 25 ksdětských kulatých piškotů
marcipánová hmota na zobáčky + žluté poztravinářské barvivo
formičky na včelí úly

Postup:

1. Nejprve si připravíme krém na plnění; všechny ingredience spolu vyšleháme, hmotu dáme do chladu odležet
2. Připravíme si těsto; dětské piškoty nasypané v sáčku rozdrtíme například pomocí válečku, nebo je můžeme pomlet
3. Sypkou hmotu z piškotů pak smícháme s rumem, kokosem, oběma cukry a změklou Herou, vypracujeme nelepivou hmotu, z které odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu, vytvarujeme kuličky, které vyválíme v práškovém cukru a pak vtlačíme do formiček na čelí úly (nejlepší jsou formičky se špičkou)
4. Do těsta ve formičkách tenkou vařečkou vytlačíme důlek, který naplníme krémem, který si dáme do zdobícího cukrářského sáčku, každý otvor pak zaklopíme dětským piškotem, celé vyklopíme z formičky
5. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokolády určené na zdobení (polevy)
6. Nejprve namočíme celého tučňáka do bílé polevy, necháme ztuhnout, potom ze 3/
4 máčíme jednotlivé cukroví do polevy tmavé, dříve, než zatuhne, nalepíme křídla z půlek mandlí
7. Zobáčky vytvoříme z marcipánové hmoty obarvené žlutým potravinářským barvivem, oči namalujeme tmavou čokoládou
8. Tučňáky necháme důkladně ztuhnout.

Doporučení:

Marcipán si můžete koupit, ale také lze vyrobit doma, recept zde: Domácí marcipán.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy