REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosoví tučňáci II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tito kokosoví tučňáci jistě potěší nejen děti, ale i mlsné dospělé s fantazií.


Ingredience:
Na těsto:
150 gdětských piškotů
150 gjemného mletého kokosu
150 gmargarínu (Hery)
80 gpráškového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícerumu
Krém na plnění:
100 gmásla nebo margarínu
50 gpráškového cukru
2 lžícekakaa
2 lžícerumu (pro děti lze nahradit rumovým aroma)
Zdobení:
100 gbílé čokoládové polevy
75 gtmavé čokoládové polevy
50 gloupaných mandlí
cca 25 ksdětských kulatých piškotů
marcipánová hmota na zobáčky + žluté poztravinářské barvivo
formičky na včelí úly

Postup:

1. Nejprve si připravíme krém na plnění; všechny ingredience spolu vyšleháme, hmotu dáme do chladu odležet
2. Připravíme si těsto; dětské piškoty nasypané v sáčku rozdrtíme například pomocí válečku, nebo je můžeme pomlet
3. Sypkou hmotu z piškotů pak smícháme s rumem, kokosem, oběma cukry a změklou Herou, vypracujeme nelepivou hmotu, z které odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu, vytvarujeme kuličky, které vyválíme v práškovém cukru a pak vtlačíme do formiček na čelí úly (nejlepší jsou formičky se špičkou)
4. Do těsta ve formičkách tenkou vařečkou vytlačíme důlek, který naplníme krémem, který si dáme do zdobícího cukrářského sáčku, každý otvor pak zaklopíme dětským piškotem, celé vyklopíme z formičky
5. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokolády určené na zdobení (polevy)
6. Nejprve namočíme celého tučňáka do bílé polevy, necháme ztuhnout, potom ze 3/
4 máčíme jednotlivé cukroví do polevy tmavé, dříve, než zatuhne, nalepíme křídla z půlek mandlí
7. Zobáčky vytvoříme z marcipánové hmoty obarvené žlutým potravinářským barvivem, oči namalujeme tmavou čokoládou
8. Tučňáky necháme důkladně ztuhnout.

Doporučení:

Marcipán si můžete koupit, ale také lze vyrobit doma, recept zde: Domácí marcipán.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy