REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosoví tučňáci II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tito kokosoví tučňáci jistě potěší nejen děti, ale i mlsné dospělé s fantazií.


Ingredience:
Na těsto:
150 gdětských piškotů
150 gjemného mletého kokosu
150 gmargarínu (Hery)
80 gpráškového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 lžícerumu
Krém na plnění:
100 gmásla nebo margarínu
50 gpráškového cukru
2 lžícekakaa
2 lžícerumu (pro děti lze nahradit rumovým aroma)
Zdobení:
100 gbílé čokoládové polevy
75 gtmavé čokoládové polevy
50 gloupaných mandlí
cca 25 ksdětských kulatých piškotů
marcipánová hmota na zobáčky + žluté poztravinářské barvivo
formičky na včelí úly

Postup:

1. Nejprve si připravíme krém na plnění; všechny ingredience spolu vyšleháme, hmotu dáme do chladu odležet
2. Připravíme si těsto; dětské piškoty nasypané v sáčku rozdrtíme například pomocí válečku, nebo je můžeme pomlet
3. Sypkou hmotu z piškotů pak smícháme s rumem, kokosem, oběma cukry a změklou Herou, vypracujeme nelepivou hmotu, z které odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu, vytvarujeme kuličky, které vyválíme v práškovém cukru a pak vtlačíme do formiček na čelí úly (nejlepší jsou formičky se špičkou)
4. Do těsta ve formičkách tenkou vařečkou vytlačíme důlek, který naplníme krémem, který si dáme do zdobícího cukrářského sáčku, každý otvor pak zaklopíme dětským piškotem, celé vyklopíme z formičky
5. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokolády určené na zdobení (polevy)
6. Nejprve namočíme celého tučňáka do bílé polevy, necháme ztuhnout, potom ze 3/
4 máčíme jednotlivé cukroví do polevy tmavé, dříve, než zatuhne, nalepíme křídla z půlek mandlí
7. Zobáčky vytvoříme z marcipánové hmoty obarvené žlutým potravinářským barvivem, oči namalujeme tmavou čokoládou
8. Tučňáky necháme důkladně ztuhnout.

Doporučení:

Marcipán si můžete koupit, ale také lze vyrobit doma, recept zde: Domácí marcipán.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy