REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosovo-čokoládové velikonoční fit muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravé velikonoční mlsání podle receptu webu dortisimo.cz. Jde o jeden z velikonoční receptů, který si zamilují jak maminky díky absenci cukru a mouky, tak děti pro ta veselá barevná vajíčka.


Ingredience:
Rozpis na 10 kusů:
Suroviny na těsto:
60 grýžové mouky
60 ghořké čokolády
20 gpohankové mouky
10 gkokosového oleje
10 gkokosu
2 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvejce
1 ksbanán
Suroviny na dozdobení:
300 gsilken tofu
200 ghořké čokolády
100 gmandlí v barevné krustě z Dortisimo.cz
5 ghořkého kakaa
100 mlrostlinného mléka
10 mldatlového sirupu
Ostatní:
košíčky na muffiny

Postup:
  1. Začneme přípravou těsta; veškeré suroviny kromě čokolády smícháme dohromady a umixujeme.
  2. Čokoládu rozdělíme na dvě části. 20 g umixujeme spolu s ostatními surovinami a 4 g nalámeme na drobné kousky a zapracujeme do hotového těsta vařečkou.
  3. Těsto nalijeme do košíčků na muffiny a pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 15 minut. Zda je hotové zkontrolujeme vpíchnutím špejle.
  4. Hotové muffiny nazdobte krémem a na vrch položte několik mandlí v barevné krustě z dortisimo.cz.

Příprava krému:

Než se muffiny upečou, připravíme si krém…

  1. Začněte rozpuštěním hořké čokolády ve vodní lázni.
  2. Mezitím vložte všechny ostatní ingredience kromě mandlí do mixerů a rozmixujte dohladka.
  3. Rozpuštěnou čokoládu nechte lehce vychladnout a poté důkladně zapracujte do připraveného krému.
  4. Před použitím nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Doporučení:

Mandle v barevné krustě – Přichystejte pro rodinu velikonoční překvapení. Dozdobte dezert barevnými vajíčky! Rozzáří dětské tváře a navíc jsou o něco zdravější, než ta sladká čokoládová. Mandle jsou totiž bohatým zdrojem vlákniny a minerálů.

Cena: 41 Kč

K dostání na www.dortisimo.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy