REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kohout na víně III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kohout podušený na zeleninovém základě spolu se žampiony a cibulkami, podlévaný červeným vínem.


Ingredience:
1 ksmladého kohoutka (kuřete)
200 gmalých žampionů
150 gsterilovaných cibulek
150 gmrkve
100 gpetržele
100 gmásla
300 mlsmetany 33%
200 mlsuchého bílého vína
1 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
1 ksbobkového listu
1 kssnítky rozmarýnu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného kohouta omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou mouko a v kastrolku na lžíci rozehřátého oleje maso ze všech stran opečeme, pak vyndáme a vypečený tuk slijeme
2. Žampiony oloupeme a větší překrojíme, mrkev i petržel oloupeme, podélně překrojíme a nakrájíme na plátky, sterilované cibulky slijeme, necháme okapat a v kastrolu na polovině rozehřátého másla zeleninu se žampiony krátce podusíme
3. Směs zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nasekaný rozmarýn, přidáme porce kohouta a vše zvolna pod pokličkou dusíme doměkka (asi 60 minut), pak maso vyndáme, zakryjeme alobalem a udržujeme v teple
4. Do zeleninového základu zašleháme zbytek másla, přilijeme smetanu, krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem, vrátíme zpět porce masa a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami posypanými nadrobno nasekanou petrželí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy