REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kohout na víně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na kohouta nebo kuře na víně dle předpisu E.Pomiana


Ingredience:
1 kskohouta nebo kuřete (asi 2 kg)
150 gcibule
125 gžampiónů
80 gslaniny
80 gmásla
7 dlčerveného vína (Beaujolais)
1 dlkoňaku nebo vínovice
1 lžičkahladké mouky
špetka tymiánu
pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme polovinu másla, očištěné, omyté a osolené porce kuřete a opečeme je do červena
2. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na plátky nakrájené žampióny, které také orestujeme
3. Pokrm okořeníme pepřem, tymiánem, podle chuti přisolíme, zalijeme červeným vínem a vaříme bez pokličky na prudkém ohni (víno se bude odpařovat a zároveň obarví maso)
4. Plamen zmírníme, nádobu přikryjeme a zvolna vaříme, až je maso měkké
5. Zbytek másla smícháme s moukou, zředíme 2 lžícemi teplé šťávy, pokrm zahustíme a ještě chvíli povaříme
6. Až těsně před podáváním zalijeme šťávu koňakem.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme hranolky nebo dušenou rýži. Ve Francii se servíruje takto upravený kohout i s těstovinami nebo opečenými plátky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy