REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kohout na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný francouzský recept na “Coq au vin” v upravě s pivem. I tato varianta je ve Francii velmi oblíbená a vy si tento recept můžete připravit nejen z kohoutků, ale i z klasických kuřátek.


Ingredience:
2 kskohoutci nebo kuřátka (nejlépe 1,5-2 kg kus)
0,5 lkuřecího vývaru
0,5 lčerného piva
1,5 dlborovičky
3 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 lžícekaramelu
50 gmásla
mletý černý pepř
sůl
Na vývar:
10 kskuliček černého pepře
3 kscibule
2 ksmrkve
3 lžíceoleje
0,75 lvody
drůbky z kohoutků (kuřátek)
bobkový list
tymián
sůl
Na obložení:
200 guzené slaniny
200 gžampionů
70 gmásla
15 ksmalých nakládaných cibulek

Postup:

1. Oprané a důkladně okapané drůbky z kohoutů nakrájíme na kousky a zprudka je orestujeme, v hrnci, na oleji s mrkví a očištěnou cibulkou nakrájenou na tenká kolečka
2. Jakmile cibulka zezlátne, zalijeme celý obsah vodou, osolíme, dochutíme pepřem a necháme na mírném ohni 30 minut vařit
3. Kohoutky rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky a ze všech stran je opečeme v druhém hrnci na rozpáleném másle a oleji
4. Opečené porce kohoutků oflambujeme borovičkou (maso polijeme borovičkou a ihned zapálíme), šťávu zaprášíme moukou a necháme trochu osmahnout, pak zalijeme černým pivem a 2/
3 procezeného vývaru z drůbků a kořenové zeleniny
5. Na mírném ohni, pod pokličkou, dusíme 30 minut, pak maso uchováme v teple (například v mírně rozehřáté troubě)
6. Na obložení si připravíme okapané cibulky a celé žampióny, které orestujeme na 50 g másla, spaříme, osušíme a na zbytku másla dozlatova opečeme kostičky uzené slaniny
7. Na mírném ohni rozpustíme všechen karamel 8. Hotové kohoutky upravíme na větší mísu, obložíme je opečenými cibulkami, žampiony a slaninou a podlijeme 10 minut povařenou omáčkou připravenou ze zbylého vývaru, ve kterém jsme rozpustili všechen karamel.

Poznámka:

Příprava karamelu viz recept: Příprava karamelu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy