REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kohout na pivě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavný francouzský recept na “Coq au vin” v upravě s pivem. I tato varianta je ve Francii velmi oblíbená a vy si tento recept můžete připravit nejen z kohoutků, ale i z klasických kuřátek.


Ingredience:
2 kskohoutci nebo kuřátka (nejlépe 1,5-2 kg kus)
0,5 lkuřecího vývaru
0,5 lčerného piva
1,5 dlborovičky
3 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
1 lžícekaramelu
50 gmásla
mletý černý pepř
sůl
Na vývar:
10 kskuliček černého pepře
3 kscibule
2 ksmrkve
3 lžíceoleje
0,75 lvody
drůbky z kohoutků (kuřátek)
bobkový list
tymián
sůl
Na obložení:
200 guzené slaniny
200 gžampionů
70 gmásla
15 ksmalých nakládaných cibulek

Postup:

1. Oprané a důkladně okapané drůbky z kohoutů nakrájíme na kousky a zprudka je orestujeme, v hrnci, na oleji s mrkví a očištěnou cibulkou nakrájenou na tenká kolečka
2. Jakmile cibulka zezlátne, zalijeme celý obsah vodou, osolíme, dochutíme pepřem a necháme na mírném ohni 30 minut vařit
3. Kohoutky rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky a ze všech stran je opečeme v druhém hrnci na rozpáleném másle a oleji
4. Opečené porce kohoutků oflambujeme borovičkou (maso polijeme borovičkou a ihned zapálíme), šťávu zaprášíme moukou a necháme trochu osmahnout, pak zalijeme černým pivem a 2/
3 procezeného vývaru z drůbků a kořenové zeleniny
5. Na mírném ohni, pod pokličkou, dusíme 30 minut, pak maso uchováme v teple (například v mírně rozehřáté troubě)
6. Na obložení si připravíme okapané cibulky a celé žampióny, které orestujeme na 50 g másla, spaříme, osušíme a na zbytku másla dozlatova opečeme kostičky uzené slaniny
7. Na mírném ohni rozpustíme všechen karamel 8. Hotové kohoutky upravíme na větší mísu, obložíme je opečenými cibulkami, žampiony a slaninou a podlijeme 10 minut povařenou omáčkou připravenou ze zbylého vývaru, ve kterém jsme rozpustili všechen karamel.

Poznámka:

Příprava karamelu viz recept: Příprava karamelu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy