REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po burgundsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra položené v zapékací misce na vrstvě šalotky a hub, zalité bílým vínem a v troubě zapečené přelité smetanovým krémem.


Ingredience:
1-1,2 kgkapra
250 gtvrdých hub, nejlépe lesních
125 mlcreme fraiche nebo zakysané smetany
4 lžícemásla
6 ksšalotek
0,5 lbílého vína nejlépe z oblasti Burgundska
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Hlubokou zapékací formu vymažeme máslem, dno poklademe na kolečka nakrájenými šalotkami a plátky hub
2. Očištěného a na porce nakrájeného kapra rozložíme na šalotku s houbami, maso osolíme a okořeníme pepřem, zalijeme vínem a dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 7-8 minut péci
3. Teplotu v troubě snížíme na 180 °C a kapra pečeme dalších cca 12 minut, během pečené občas rybu přelijeme šťávou z výpeku
4. Dozlatova upečeného kapra nakonec přelijeme creme fraiche nebo zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, vše prohřejeme a podáváme nejlépe v zapékací misce, ve které se kapr připravoval.

Poznámka:

Créme fraiche (franc.) – Čerstvá smetana. Vyrábí se z husté smetany, ke které byla přidána kultura. Výsledkem je velmi hustý smetanový výrobek ostré chuti. Obsahuje 25-35 % tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy