REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr Alsaský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra proložené máslem, zakryté slaninou, pečené v troubě, během pečení několikrát přelité bílým vínem a šťávou z výpeku.


Ingredience:
4 ks (cca 600 g)porce kapra
120 gslaniny
80 gmásla
2 dclbílého vína
sůl

Postup:

1. Do pekáčku vložíme osolené porce kapra a celé je zakryjeme slaninou, mezi porce vložíme plátky másla
2. V předem vyhřáté troubě na 190-200 °C pečeme 10 minut, pak přilijeme část vína, vytvořenou šťávou porce ryby přeléváme (slaninu sundáme z masa, ale necháme ji v pekáčku)
3. Po dalších 5 minutách dolijeme zbytek vína, opět jednotlivé porce přelijeme šťávou z výpeku, za dalších 5 minut maso opět přelijeme a tak pokračujeme, doku maso nebude pěkně zlatavé
4. Na talířích kapra zalijeme vonnou šťávou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy