REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné kuřecí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené kousky prsních řízků a kuřecích žaludků nebo jater, zapečené se sýrem.


Ingredience:
200 gkuřecích prsíček
100 gkuřecích žaludků nebo jater
70 gstrouhaného sýra
30 gmásla
20 ghladké mouky
1/2 šálkubílého vína
1/2 šálkuvývaru
4 kskolečka citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a chvíli povaříme, v mírně osolené vodě, se žaludky a nebo na kostičky nakrájenými játry, pak maso vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Na 2/
3 dávky másla dozlatova opražíme mouku, podlijeme ji studeným vývarem a dohladka povaříme
3. Přilijeme víno, vložíme nadrobno pokrájené uvařené maso, opepříme a osolíme
4. Znovu povaříme a přidáme větší část dávky strouhaného sýra, důkladně promícháme a ještě jednou necháme projít varem
5. Připravenou směsí naplníme 4 ohnivzdorné mističky, povrch ještě posypeme zbytkem strouhaného sýra a doprostřed každé porce dáme po vločce másla
6. Pečeme krátce v troubě vyhřáté na 220 °C a to asi 3 minuty
7. Hotové porce zdobíme kolečky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy