REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jardiniére

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle restovaná cibulka se slaninou, mírně zahuštěná hladkou moukou a zalitá vodou, ke které se přidá mnoho druhů zeleniny ze zahrádky a bylinky.


Ingredience:
500 gnových brambor
250 gkvětáku
250 gkarotky
250 ghrášku
100 gslaniny
1 svazek jarní cibulky
1 snítkapetrželky
1 snítkatymiánu
1 lžícehladké mouky
bobkový list
máslo
sůl
voda

Postup:

1. V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a mouku a zalijeme asi 1/
2 l vody.
2 Pak přidáme hrášek, karotku, na větší kostky nakrájené brambory a růžičky květáku
3. Do pokrmu přidáme bouget garni – to je kytičku zelené petrželky s větvičkou tymiánu a bobkovým listem svázaná nití – zelenina musí být ponořena ve vodě
4. Vše pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy
5. Odstraníme bouget garni a jardiniére podáváme samotné nebo s černým chlebem.

Doporučení:

Pokrm z francouzského venkova “co zahrada dá”, do něhož můžeme využít i jinou zeleninu, která nám roste na zahradě: mladé kedlubny, srdíčka salátu, fazolky atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy